Idag ska jag åka Bing dam!

Hej!
Idag är det The Day! Idag åker vi till TURKIET:D:D Underbart underbart UNDERBART!
Har pratat i telefon precis med sara ludvigsson i typ 55 minuter, trevligt! Inte kul att bli väckt dock;) hahaha..
Fast det var bra så jag kom upp lite tidigare än vad jag hade tänkt!
Ska träffa henne den 31 maj, som så många andra som jag ska träffa den dagen, ska bli så grymt kul!=)

Så idag åker vi, ska åka vid halv tio härifrån senast, måste ut till vallsjö och hämta reservnyckel och sen måste jag tanka å så, sen åker jag och tar en snabbfika med mamma och sen bär det av mot branten och hämta de andra.
Planet går 16.45 tror jag det var, förhoppningsvis om det inte blir några förseningar och skit:P

Jag nådde inte min resmålsvikt, men jag har kommit under 80 kg nu och det är jag väldigt glad för, vet inte när jag vägde under 80 kg senast, evigheter sen!
Startvikt 5/5: 83,5 kg
Vikt idag den 22/5: 79,7 kg
Minus 3,8 kg på 17 dagar, det är väl rätt okej? Fast jag vet att jag kunde gjort det bättre om jag bara skulle skött mig lite bättre menmen..
Midjemått den 5/5: 91cm
Midjemått idag den 22/5: 81cm, betyder alltså att jag har blivit 10 cm smalare på 17 dar:) det är jag mest glad för:D
Måttet över höfterna idag visar 98 cm, och det vet jag var över 100 cm för ett tag sen, jag hade en meter i omkrets runt höfterna, vad hemskt det låter, det var säkert 104 cm eller nått, men nu har ja kommit under 100 cm där, och det ska jag va nöjd med ändå, och jag har väl kanske börjat bygga upp lite muskler med nu, och det väger juh oxå, så man ska inte stirra sig blind bara på vikten, utan man ska juh mäta sig, Och på så sätt har jag lyckats riktigt bra tycker jag minsann!=)

Nehe, nu måste jag ta tag i dagen, jag hör av mig om en vecka och en dag eller nått liknande, när jag är 20 år vill säga, för glöm inte bort att min födelsedag är den 29 maj:P hihi..

Pussåkram ha de gött här i Sverige!

P.S Syrran, hoppas att ni hat haft det underbart, men nu är det min tur;) Älska dig och Linus!

Åh jäklar i havet, imon bär det av!

Ja men herregud, imon åker vi!
Vid den här tidpunkten i morgon så är vi på väg till landvetter!! gaaah vad roligt det ska bli, resfeber? Ojaa!
Går hela tiden och tänker på om man har packat allt man behöver eller om man har glömt nått osv..
Ska träffa mamma först imon vid elva tiden och ta en frukost/fika på a6, och sen ska ja va hos Fiien å dom vid kvart över 12 tänkte jag dyka upp..för om ni är färdiga när jag kommer så vi kan bara åka så blir det bra;)
Undra hur mycket man kommer kunna sova inatt:P hmmm:/
Sova jämte Daniel en sista gång på en vecka, fy fan det suger mest av allt!
Igår så ville jag absolut inte åka för jag bara tänkte på att jag skulle sakna daniel så mycket och vi kommer inte ens kunna prata med varandra varje dag och det gör så ont, är så jag bli ledsen och tårögd av att bara tänka på det. Men det är helt självklart att jag vill åka, vill inget hellre! Har sett fram emot detta så mycket, men saknade kommer alltid finnas där, och det är väl bra det, det betyder att jag älskar honom, hoppas han kommer sakna mig lite med, och att Tuffs saknar mig oxå lite, för jag kommer sakna honom, han kommer säkert va jättestor när jag kommer hem, har en känsla av att Daniel kommer skämma bort honom en massa och han kommer kanske inte vara ute och springa lika mycket, så han kommer ligga å jäsa:P haha!

Nehe, ska snart äta lite lasange som jag har gjort, väldigt tråkigt att göra men de luktar gott så hoppas att det är gott oxå!=)

Okej, har vart å tränat idag, duktigt mig! 40 minuters motionsträning, var helt slut och så skulle jag gå hem i solen som värmde riktigt mycket, haha, sista trappstegen upp till lägenheten var jobbiga!
Har även vart på banken och satt in pengar eftersom jag sålde min kamera igår!
Så ska ha Daniels kamera i turkiet!
Min stora canon är juh på reperation:/

Men iaf..
Jag vet att jag inte skulle men jag gjorde det ändå.
Startvikt 5/5: 83,5 kg
Vikt idag den 21/5: 80,2 kg!
Det betyder att jag har gått ner 3,3 kg på 16 dagar=)
Kommer aldrig komma ner till 78 imon, men kanske 79 om jag har tur!
Har även minskat typ 7-8 cm runt midjan och ca 4 cm runt höfterna! Så det är lite bra;)

Pussåkram!

Två dagar kvar=)

Jaa idag är det tisdag och på torsdag åker vi!=)
Fan va najs alltså! Längtar så jäkla mycket nu, börjar få lite pirr i magen oxå kan jag juh säga! hihihi...

Idag är det alltså tisdag, är ledig idag förutom att vi har ett möte som börjar klockan 13.00 och håller på i flera timmar säkert, först är det vanligt APT (arbetsplats träff) och sen är det möte med dietisten direkt där på (jag har ingen dietist utan den som är för vår brukare) och henne skulle vi träffa 14.30 så säg att det är möte mellan 13-16 kanske..suuck!
Och sen efter det ska jag träna, skulle gjort det nu på morgonen men så fastnade jag här framför datorn med att skriva ut en manual till min digitalkamera som jag kanske ska sälja idag, en manual på sådär 90 sidor, jag måste köpa nytt bläck till skrivaren, för det tog slut:P haha..
Ätit frukost har jag inte gjort än heller, men känner att jag börjar bli hungrig nu så är väl bäst att göra det.
Ska även packa idag med! hihi..börja iaf, lär juh inte bli så mycket mer sommar här så man kan juh packa ner allt  sånt! Jag är värdelös på att packa, men denna gånger har jag gjort en utförlig lista så jag hoppas att det går lite bättre denna gången!
Annars händer nog inte så mycket mer idag..hmm:/

Imon är det jobb igen, sista jobbdan innan jag åker! Eller innan vi åker rättare sagt! hihi..
Så ska träna imon med, har juh ett viktmål att försöka nå, men det kommer nog bli svårt, men blir kanske bara 1 kg ifrån det så..från mitt resmålsviktmål alltså..har juh en bit kvar till det slutgiltiga målet, men det får jag ta tag i när vi kommer hem eller nått! För jag tror inte jag kommer att träna och äta så rätt när vi är i Turkiet..hmm! hehe..
så kommer väl gå upp alla de kg jag har förlorat så det bara är att starta om på ruta ett igen!
Tråkigt isf..men hoppas inte att jag går upp över 3 kg på en vecka, kan man väl inte göra:O eller joo jag kan med tanke på att jag kan pendla mellan nått kg varje dag så!

När vi kommer hem så blir det som sagt fest den 31 maj, på lördagen..problemet är bara vart vi ska va och förfesta, för det verkar som att vi blir en hel del människor!:O
Det kommer ner fyra från uddevalla, eller färgelanda kanske jag ska säga, så blir det jag, fien, daniel, sara (biffen), och jag vet inte vilka det blir..så funderar på att hyra någon lokal, någon som vet någon bra lokal man kan hyra i Jönköping för en billig peng? Se om man kanske kan hyra nån av dom föreningslokalerna som finns på tokarp kanske..den som är precis vid oss är juh så himla liten, så få se vad jag kan göra, för jag vill juh att vi ska ha en ordentlig fest, men sen som Bag sa så går det juh i värsta fall att ha det på någon resturang eller nått, men nee det är inte lika kul!

Nehe om jag skulle ta tag i dagen då!
Ha det fint..just det, ni få inte reda på någon vikt idag, för jag har bestämt mig för att jag inte ska väga mig förrens på torsdag morgon, så kommer en update om min viktresa då, om jag kommer att lyckas eller inte!

Pussåkram

Söndag

Ja idag är det söndag..igen!
Imon är det jobb som gäller, på tisdag är det möte i en jäkla massa timmar, suuurt! tur att man får betalt för det! Och på onsdag är det jobb igen, den sista dagen jag jobbar innan vi åker!
För på torsdag åker vi=)=) Fy faan va kul och skönt det ska bli!
min syster och systerson är på Kreta nu, hoppas ni ha de underbart!?

Vad händer annars i mitt liv? inte mycket alls..mamma å pappa var här igår, vi var och kollade på kosläppet ute i vallsjö, mysigt!
Sedan åkte vi till Vetlanda och strosade lite, jag åt Calippo cola, barnsligt gott!
På kvällen så var jag partysugen så Daniel ringde runt till hans kompisar och det kom några stycken, men sen var jag inte så partysugen iaf, var bara trött och hängig, så de fick dra vidare till en av de som hade kommit hit och ja gick och la mig, skönt!
Men sov inte många timmar inatt..usch!
Kan juh säga att det snöade tidigt idag på morgonen, blir man chockad då? ja en aning!
Liksom den 18 MAJ!!! Snö den 18 maj? stämmer inte riktigt, men så var fallet..okej om det är långt uppe i norr, men nu är det nere i småland i Sävsjö mitt ute i skogarna:P

Idag har jag inte gjort mycket alls, har plockat undan efter gårdagen och diskat, plockat undan tvätt och en maskin med tvätt är igång..
Väntar på att Daniel ska komma hem som är på konfirmation och "efterfest" haha..för då kommer han med pizza, har inte ätit nån mat idag, åt knappt frukost heller så ska bli gott med mat! Eller mat och mat..

Den 31 maj, två dagar efter min 20-årsdag så blir det kalas från förmiddag till natt typ!
Fien, Peter och Robert kommer och firar mig redan på dagen, betyder oerhört mycket=) Och sen hoppas jag på att jag kommer få träffa ännu fler på kvällen då det blir riktigt party! Utgång, rix fm festival och en massa=) skojj=)

Imon ska jag även på personlig rådgivning på banken! Kan juh va spännande eller not..haha, menmen!

Hmm min viktresa då, det  går väldigt mycket upp och ner, gick ner några kg i början eller typ 2,5 men sen gick jag upp nästan två igen..och så har det hållt på lite nu..har inte rätta motivationen just nu, men ska träna imon, på tisdag,onsdag och kanske tom på torsdag innan vi åker, så man har nått att göra så man inte bara går här hemma och dräller runt:P haha!

Startvikt 5/5: 83,5 kg
Vikt igår 17/5 (glömde att väga mig idag): 80,4 kg
Minus 3,1 kg på 12 dagar, känns rätt bra.
Även gått ner 4 cm runt midjan, så hoppas jag hinner gå ner några cm  till, började juh på ett midjemått med 91 cm om jag inte minns fel och är nu nere på 87 cm, gött=) Kanske jag snart kommer i mina byxor som jag köpte på ullared för längesen:P haha, eller jag kommer i dom och kan knäppa dom men då kan jag typ inte andas, haha!

Nehe, ha det fint!
Pussåkram

Finaste texten

Jag tror inte på Gud men detta är så otroligt fint!

Det var en gång ett barn som just skulle födas.
Barnet frågade Gud:"Dom säger att jag ska bli sänd till jorden i morgon, men hur ska jag kunna leva där, liten och hjälplös?"

Gud svarade:"jag ska välja ut en ängel åt dig. Och din ängel ska vänta på dig där och ta hand om dig"

Barnet frågade:"Men här i himlen behöver jag inte göra något annat än sjunga och skratta och vara lycklig."

Gud sa:"Din ängel komemr att sjunga för dig och le mot dig varje dag. Och du kommer att känna att din ängel älskar dig och vara mycket lycklig."

Barnet frågar" Men hur ska jag kunna förstå vad folk säger när jag inte kan språket?"

Gud svarade."Din ängel kommer att säga de allra vackraste ord du kan tänka dig och med stort tålamod och kärlek kommer din ängel att lära dig att prata".

Barnet frågar."Och vad ska jag göra när jag vill prata med dig?".

Gud svarade:"Din ängel kommer att lära dig att knäppa din händer och att lära dig att be."

Barnet frågar."Jag har hört att det finns elaka människor på jorden. Vem ska beskydda mig?"

Gud svarade:"Din ängel kommer att försvara dig även om det är med fara för sitt eget liv."

Barnet frågar."Men jag kommer väl att vara ledsen jämt för att jag inte kan se dig längre?"

Gud svarade:"Din ängel kommer att berätta för dig om mig och visa dig hur du kan hitta mig. Och jag finns alltid nära dig."

Just då var det mycket lugnt i himlen men man kunde höra röster från jorden och Barnet frågade: Gud, om jag måste lämna dig nu, tala om vad min ängel heter.

"Hennes namn är inte viktigt.
Du kommer att kalla henne"mamma "

<3




Jag kom aldrig iväg till Jönköping, min lilla gumma mådde inte bra! hoppas du känner dig bättre snart så vi kan ses snart! Längtar verkligen såå efter att få träffa dig!
nu är det snart mat, lax med spenat-creme fraiché-ost täcke i ugnen, kan nog bli gott=)

Pussåkram

Dag 8

hej!
Nu är det en vecka sen jag började på min viktresa!
Förra veckan gick juh faktiskt riktigt bra, torsdag-fredag var jag i jönköping, och det gick väl sådär att hålla dieten, jag jobbade både lördag och söndag, och likaså där var det svårt att hålla det.
Men nu ska jag försöka att ta lite nya tag igen!

Torsdagen och fredagen i Jönköping var roliga, träffade min syster, linus, mamma å pappa, var och fikade med tjejerna och sådär!
Najs=)
Helgen gick bra, tack vare det fina vädret! På lördagen så åkte vi på utflygt till Fredriksdals gruva, ett stenbrott mitt ute i skogen ca 20 minuter härifrån, och där fanns som dammar eller vad man ska säga, och den ena dammen hade sådär riktigt turkosblått vatten, sånt som man bara ser utomlands ni vet, vattnet var färgat av kopparsulfat och det  var typ 106 meter djupt! Mäktigt må jag säga!
Brände ryggen på köpet;) Åt även bullar och saft och bara njöt, och vägen ut dit, shit va fint det var, riktig småländska landskap, om ni tänker emil i lönneberga, barnen i bullerbyn när de ska gå till lanthandeln och sådana scener, åååhh de va så mysigt!

Igår så åkte vi ut till sandsjöbaden på eftermiddagen och tog en glass och gottade oss i solen, fast det hade börjat bli lite blåsigt och svalnat av, men det va skönt ändå. och på förmiddagen satt vi en stund på  balkongen och sådär, så underbart på jobbet när man har sådana dagar, speciellt när det var storhelgstillägg med, lika med 190 kronor i timmen:D Gött mos!

Idag ska jag åka en sväng till Jönköping, det blir inte så länge men det struntar jag faktiskt i idag för jag ska träffa Fien, har inte träffat henne på såååå länge och jag saknar henne såå mycket, har precis suttit å snackat med henne i telen i sådär 45 minuter=) kuul=)

Min kisse har börjat bli lite utekatt nu! Han är så duktig, min lilla tjockis! 4 kg väger han, men de kan man inte tro..hmm, måste vara massa muskler!;)

Startvikt 5/5: 83,5 kg
Vikt den 12 maj: 80,9 kg
Minus 2,6 kg på en vecka, men då har de gått lite upp och ner de senaste dagarna då jag inte har skött mig så bra! Men nu känner jag att jag kan ta tag i det igen denna veckan, för nu jobbar jag som vanligt, ska va hemma, jobbar ingen mer helg så det står inte och sådär=)
Gött gött, fast nu vet jag inte riktigt hur det blir idag med tanke på att jag åker till jönköping idag igen, men jag har kommit på att det är de dagar som jag jobbar som jag sköter mig bäst på, för då vill jag göra saker när jag är ledig mitt på dagen (jobbar juh som sagt delade turer) så imon kommer jag nog iväg och tränar igen, för idag gör jag det inte:P

ha de fint alla där ute!
Nu ska jag duscha och sedan äta lite tomatsoppa=)

Pussåkram!

Dag 4

Heej alla glada!
jag är nyss hemkommen från gymmet, gick till och från gymmet, svettigt!
Motionscykling, cross-training maskin eller vad det heter, lite armar och rygg och rodd maskin blev det idag, ca 45 minuter träning på gymmet och 30 minuters promenad, kan nog känna mig rätt nöjd!
Ska snart äta en tidig lunch, tomatsoppa! Ska även packa lite grejer, ska juh iväg till jönköping idag!
Ikväll blir det fika med tjejerna, inte alla tjejer tyvärr:( men några av dom, kuuul!

Ska jobba i helgen, känns som jag kommer gå upp alla kilon som jag har gått ner..hmm, är nog svårt att hålla vikten när man jobbar, man rör juh inte precis på sig, men få väl försöka äta nyttigt ändå!
Så kanske stannar på samma vikt iaf!

Nehe, om man skulle ta tag i dagen!

Startvikt 5/5: 83,5 kg
Vikt idag den 8/5: 81,1
Minus 2,4 kg sedan i måndas, trevligt=)

Pussåkram

Dag 3

God morgon eller god förmiddag hur man nu vill se det!
Jag har precis ätit frukost, naturell youghurt med linfrön! Och vatten till..är grymt törstig efter min promenad i solen.
Gick juh och lämnade min brukare och kollega på dagliga verksamheten, och sen hem därifrån, ca 30 minuters promenad=) Trevligt!
jobbar idag igen alltså! fast är juh ledig fram till kvart över fyra nu! Går väl hemifrån vid kvart i fyra idag tänkte jag så jag kan gå en liten extra sväng till jobbet, för hade inte tänkt att ta gymmet idag nämligen, väntar nog med det tills morgon dagen!

Annars mår jag bra, känns som förkylningen verkligen ha släppt nu. fortfarande lite hosta emellanåt men, jag överlever nog det med;)
Annars händer inte så mycket för tillfället i mitt lilla liv, vet inte om jag åker till jönköping imon eller inte, kanske lite senare på dagen efter jag sovit och tränat och sådär, är juh ledig imon och på fredag så kan juh sova i jönköping isf=)
Daniel jobbar på som vanligt, vet inte om han, jonas och fredrik skulle till halmstad i helgen och ha grabbhelg, den sistnämda bor juh där nu för tiden! Längesen jag träffade honom, visserligen längesen jag träffade Jonas med nu, tråkigt:(

Vad kan man mer skriva..hmm..min katt har nog fått fnatt precis..han springer runt här som en galning, fick han igår kväll med när jag och daniel hade gått å lagt oss, men det är väl så att katter är nattdjur så:P

Startvikt 5/5: 83,5 kg
Vikt idag den 7/5: 81,5 kg

Två kilo ner=) Mycket trevligt, hoppas det fortsätter så, kanske är ett tag nu som man går ner en del men sen kommer det nog bli tuffare..men om ja skulle gå ner ½ kg om dagen nu i 15 dagar till så har jag nått min drömvikt tills jag åker=) Skulle juh va najs, men det går nog inte, men jag kommer nog komma en bra bit på vägen kan ja tänka mig, jag vill juh ändå gå ner mellan 6,5-11 kg till, där någonstans vill jag ligga, alltså mellan 70-75kg.

Pussåkram

Dag 2

Nu har jag precis kommit hem från gymmet!
Cyklade dit och hem vilket innebär 3,4 km cykling, gött=) Och det var jobbigt i denna värme, speciellt dit då det börjar med en uppförsbacke:P Annars är det rätt plant hela vägen!
Väl på gymmet så tog jag det rätt lugnt, första gången jag tränar på sådär 2 veckor så blev bara 40 minuters träning, lite armar, rygg, roddmaskinen och löpbandet.

Igår så jobbade jag juh som sagt, gick hur bra som helst, som vanligt:P var gott med kycklingsalladen där på gatuköket! Mums! Men orkade inte äta upp allt tyvärr..eller det kanske är bra det, ska juh inte äta för stora portioner nu jöh.
Idag har jag ätit en kiwi och en banan och druckit 1½ liter vatten typ, ska väl snart gå å göra mat, typ chili con carne fast utan bönor, så blir mer som en köttfärssås, och en sallad till det! Ikväll blir det kycklinggryta, den låter riktigt god faktiskt!

Annars ska jag inte göra mycket idag, är lite halvmulet så blir väl inte mycket till solning på balkongen idag heller, typiskt! Det är så när man har eftermiddagssol på balkongen, det är fint på förmiddagen och sen börjar det bli molnigt framåt eftermiddagen. vill juh ha bort min fula bränna jag drog på mig i söndags i Göteborg! Hahaha..trodde inte solen skulle ta så mycket. fast det börjar lägga sig lite nu, så är inte riktigt så röd längre, skönt!

Startvikt 5/5: 83,5 kg
Vikt 6/5: 82,8 kg
Minus 0,7 kg på en dag=)

Pussåkram


Dag1

Idag börjar mitt och Daniels nya liv!
Vi ska gå ner i vikt, och det var faktiskt hans idé att han oxå ville göra det. så nu ska vi verkligen försöka!
Ska ta hjälp av Gi-metoden, men inte köra den fullt ut kanske.
Den säger att man inte  ska äta frukt eftersom de innehåller mycket socker, men jag vill äta frukt ändå.
För det känns som det fortfarande är bättre än att äta godis och sådant, iaf nu i början när man kommer va grymt sockersugen!
Kommer inte äta pasta,ris,potatis det närmaste.
Det kommer bli mycket kyckling, fisk och kött och en massa grönsaker!

Dagen har hittills bestått av en kiwi och två stekta ägg och vatten.

Jag väger idag 83,5 kg midjemått: 91 cm
Daniel väger 80 kg.
Så vi är änna tjockisbullar!

Jag jobbar idag, gatuköket och bowling står på schemat ikväll, kycklingsallad ikväll=) MUMS!!
Ska åka iväg till Vetlanda och stoorhandla tänkte jag, kommer bli megadyrt och skitjobbigt eftersom jag ska handla själv!

Så från och med idag så kommer min blogg mest bestå av hur det går med viktnedgång, med matvanor och träning, dels för att kanske sporra andra och mycket för att sporra mig själv, mest för mig egen del!=)
Kan nog va en bra motivationsgrej att skriva om de, skryta lite ni vet;)
Och min motivation till att jag gör det här är dels för att Daniel ville göra det för sin skull och jag har försökt innan, men även för  turkiet-resan!
Kan juh som sagt inte se ut som en tjockisbulle när ja är i turkiet, inte för att jag har mer än 17 dagar på mig att gå ner ett par kg, men de kanske blir några kg vilket kan vara väldigt bra=)

Nehe, iväg och handla och stressa lite under dagen står nu på schemat!
Pussåkram

RSS 2.0