Dag 22- Det här upprör mig

Vad som gör mig upprörd är människor som tror att dom vet så mycket och tar för mycket plats, typ besserwissar! Jag klarar inte av den typen av människor..speciellt inte när dom inte kan erkänna att dom har fel och liknande!
Annars så är det vintern som gör mig upprörd just nu, vill bara att det ska bli vår och sommar, haha!

---------------------

Annars är det fint här, har varit ledig i ett par dagar, så skönt!
Men imon är det tillbaka till jobbet som gäller igen, men känner mig laddad, gött!
Idag har vi varit på 1klass, dom hade 20% på allting, så det fick bli en bilstol med bas- en Brio Primo och även en babysitter! Så det blev typ som vi fick babysittern på köpet, så det är ju rätt bra! Känns så skönt att ha det köpt, även om det blir mer att flytta sen, haha, men man får ju passa på!


En sådan här bilstol blev det!

Annars så gick vi ju in i vecka 24 igår, jösses så tiden går minsann!
Och såhär står det på familjeliv.se:

Vecka 24: 26 feb - 4 mar 2011
Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.Nehe, nu blir det lite mat!
Ha det fint!
Pussåkram


Dag 21- Ett annat ögonblick

Ett annat ögonblick: Hmm, detta är inte lätt alltså, och för risk med att bli tråkig så väljer jag ändå när jag kände första riktiga sparken från Pyret den 3 februari, det var så underbart! Förstår inte hur ett liv kan ligga i magen sådär, och hur det kan ha sådan kraft fast det är så litet än! Men det finns inget bättre!

-----------------------------------------

Det gick bra att jobba i måndags-tisdagen, man sov väl inte sådär jättebra, men ändå helt okej!
Det är smällar man få ta, förhoppningsvis blir det bättre ju mer man sover där!
Igår så åkte jag, mamma och pappa till Habo för att hälsa på mormor, hon gick ju och trillade för ett par veckor sen och krossade mer eller mindre axeln, och nu har hon fått komma till ett korttidsboende i Habo för rehabilitering. Men hon var så pigg så :) Vi fikade lite med henne och satt och pratade, det var nog väldigt uppskattat!
Efter det besöket så åkte vi till pizzerian i Habo och käkade, gott var det minsann!
Sedan så styrde vi kosan mot stan och till Sara och Linus och fikade..jösses vad illa jag mådde sen, haha!
På kvällen blev det lugnt, åt stekt kyckling, klyft och potatiskroketter och bearneisesås till kvällen, och jag lyckades få kycklingen sådär perfekt, mums!
Pyret lekte akrobat igår kväll med, åhhh underbart <3
Hoppas den vill göra det ikväll oxå!

Idag har jag dammsugit, vart en runda på stan, lagat mat, ätit och gjort en äppelpaj.
Så nu väntar jag på att älsklingen min ska komma hem så vi kan fika, sen ska jag åka till jobbet om en timma, blir jobb mellan 15.30-09 imon. Fick hoppa in och ta natten och vara ledig imon istället, så får vara långledig, och det är ju inte helt fel! :)
Hade tänkt att jag skulle åka och simma imon efter jobbet, måste försöka få min rygg att må lite bättre!
Nehe, det var väl allt jag hade att säga idag!

Ha det fint!
Pussåkram

Dag 20- Den här månaden

Februari månad ja, den börjar lida mot sitt slut!
Började månaden med ett extra ultraljud, och allt var perfekt på det ultraljudet, mys!
3 februari så kände jag första sparken från Pyret, lycka!
Och sen så har jag försökt jobba så mycket jag kan..vilket har gått sådär kanske, haha!
Blivit av med mitt jobb som personlig assistent, fått ett nytt jobb på ett gruppboende som jag ska börja på schemat på idag, spännande, börjar med ett 20 timmars pass, hujeda mig hur ska detta gå?
En vecka kvar på denna månaden, och har inget speciellt bestämt mer än jobb, kanske ska åka och hälsa på mormor imon och på fredag ska jag nog träffa Sara Ludvigsson som jag inte träffat på evigheter.
Mina tankar om denna månaden är: Den har varit väldigt mycket upp och ner, väldigt mycket glädje och även en del tårar av ovisshet angående jobb och innan man fick se att allt va ok med bebisen.
Men ändå en helt okej månad, det är en sten som har lättat från hjärtat när man har fått mer jobb!

----------------------------------------

Annars är det okej med mig..varit förkyld i 3 veckor nu, det vill verkligen inte ge med sig, fast är ju ändå mycket bättre än vad det har varit, så snälla snälla snälla låt mig få slippa detta snart!
Ska ta en tripp bort till ica och köpa lite frukt och sådär som jag kan ha på jobbet, ska ju jobba natten, så kan ha det som frukost imon innan jag åker hem och äter riktig frukost!
Nehe, få väl sätta lite fart, ska börja klockan 13 istället för 15.30..måste ju ställa upp och visa framfötterna såhär i början :) hihi..

Annars så är det ju en ny bebisvecka med, är inne i vecka 23 nu, vecka 22+2 om man ska vara exakt, det går så fort tycker jag, faktiskt! ett tag gick det jättesakta, men nu har det gått så fort, beror väl på att det är mycket som har hänt runtomkring och så, och det kommer väl fortsätta så med tanke på att man ska jobba typ dubbelt så mycket som man gjort det senaste. Och jag hoppas verkligen att kroppen och Pyret låter mig jobba länge länge till, för vill jobba så länge som möjligt så man kan spara pengar och mammadagar :)

Såhär står det om denna veckan på familjeliv.se:

Vecka 23: 19 feb - 25 feb 2011

 

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


Vecka 22+2

Ha det fint!
Pussåkram

Dag 19- Detta ångrar jag

Dag 19- Detta ångrar jag:
Hmm, jag vet faktiskt inte om jag ångrar nått sådär direkt..gjort är gjort liksom, även om man kanske inte är stolt över grejer man har gjort i livet så känner jag ingen direkt ånger, det tar för mycket energi, men jag tycker mer att man lär sig av sina misstag!

----------------------------

Här är det rätt bra annars..
Har varit lite upp och ner den senaste tiden om man säger så!
Jag blev av med mitt jobb som jag hade som personlig assistent, på grund av att jag är gravid så funkade inte det längre, så tråkigt..det som jag tycker är mest tråkigt är att den familjen inte ens hört av sig och pratat med mig och tackat för den här tiden och liknande, dålig stil tycker jag!
Så fick reda på det på onsdagen att jag inte var välkommen dit längre, men sen på torsdagen så ringer en annan enhetschef som har pratat med min andra enhetschef att hon behöver folk och då hade han nämnt mig, och då visar det sig att hon har en tjänst på ca 90% som hon behöver omgående på ett gruppboende, så dit ska jag idag och hälsa på och bestämma tider för bredvidgång och få schema och sådär, skojj=)
Så kul att det löste sig och att jag fick en tjänst på dubbelt så mycket som jag hade som personlig assistent, ibland ska man bara ha tur alltså! Och det bästa är att chefen och mina blivande kollegor vet om att jag är gravid, och det var absolut inget hinder, och det känns så fruktansvärt skönt att ha jobb tills man går hem för att vara mammaledig, och förhoppningsvis så gör det en del på föräldrapengarna sen med =)
Och jobba mycket betyder att man inte har tid till att spendera så mycket vilket gör att man kan spara ihop lite pengar som kommer att behövas till bebis och till huset, är ju så mycket vi vill göra på huset, egentligen är det inget akut, men ändå så blir man sådan att man bara vill göra om och fixa och dona och verkligen göra det till vårat hem!

Annars är det okej med mig, fortfarande inte blivit av med min förkylning..undra om jag ska behöva ha denna förkylning tills bebisen är ute..haha, hoppas verkligen inte!
Har ju även gått in i en ny vecka vad det gäller graviditeten, så såhär ser det ut nu enligt familjeliv.se:

Vecka 22: 12 feb - 18 feb 2011

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.För tre dagar sen när jag var i vecka 21+0, idag är jag alltså i vecka 21+3 =)


Jag drömmer så mycket konstigt nu för tiden, sen jag blev gravid..fråga Micke, han få höra det ena och andra om mina drömmar, haha!
Inatt så drömde jag om talet 28/128..undra vad det kan betyda..det kom tillbaka en massa gånger..
Någon mer som kan drömma om samma sak flera gånger under en natt?

Nehe, nu ska jag väl ta tag i dagen tänkte jag!
Ha det fint!
Pussåkram


Dag 18- Min favoritfödelsedag

Min favoritfödelsedag var nog när jag fyllde 21, och jag fick fira tillsammans med en massa kompisar ( vi var 17 stycken tror jag) och vi var på Piren och käkade och hade det hur trevligt som helst, och sen drog vi vidare och dansade hela natten lång, det var min favoritfödelsedag, vad mer behövs än en massa underbara vänner på sin födelsedag? Ingenting!

----------------------------------------------

Igår så jobbade jag både på dagen och natten, men det gick så bra så :)
Kunde faktiskt sova någorlunda bra inatt även om det var jättelängesen jag jobbade natt!
Idag ska vi iväg till Mickes syster Veronica med familj, ska väl äta lite antar jag, busa med barnen och titta på lite grejer som vi skulle få av dom till bebisen, naaajs :)
Allt känns fortfarande så overkligt, fast man liksom gått halvvägs nu! Jösses!

Du är på dag 142 av 280. (50,7%).
Din graviditet startade Lör 18 sep 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 2 okt 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 1 full dag (v20+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 24 jun 2011
Du har 138 dagar kvar till beräknad förlossning.


5 feb - 11 feb 2011

Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Information taget från familjeliv.se

 19+6 så va några dagar sen ;)

Nehe, nu struntar jag i detta :)
Ha det fint!
Pussåkram

Dag 17- Mitt favoritminne

Oj, vilken svår en! Jag har så många favoritminnen, allt från galna fester, till förlovningen och resan med älsklingen till att bli gravid och allt vad det innebär!
Så idag är jag tråkig och ger er inte något favoritminne! Så det så!

-------------------------------

Igår var en bra dag, eller kväll rättare sagt!
Jag kände en spark från Pyret från första gången, jösses vilken kraft det är i en spark, haha!
Kändes som magen putade ut en meter där sparken kom, så häftigt! Men nu vill man bara ha mer och mer sparkar, men det kommer väl förmodligen dröja tills nästa gång, det är ju så i början tyvärr..:(
Men gud va mysigt det var!

Med min förkylning är det äntligen bättre! är fortfarande förkyld men inte så dålig som jag varit..
och det är skönt :) börjar äntligen känna smak och lukter, underbart! =)
Idag ska jag träffa Jossan en sväng för en fika, var meningen att vi skulle träffas i måndags men ingen av oss mådde bra då, så nu äntligen ska vi träffas, inte träffat den tjejen på år och dar typ! Så det var bra att hon ville att jag skulle köpa ljuslyktor åt henne i Ullared så vi äntligen fick en anledning till att träffas =)

Annars så händer det inte mycket här inte..imon ska jag jobba igen! Inte jobbat på över en vecka nu, så ska bli spännande och se hur det går, först ska jag jobba 12-17 på ena stället och sen direkt vidare till Brahegatan och jobba där till klockan 8 på söndag morgon! Längesen jag jobbade natt nu, men det ska säkert gå bra, får väl lägga mig en stund på söndag när jag kommer hem om jag är för trött! ;)

Nehe..man kanske skulle ta ett tag med dammsugaren..suck!
Ha det fint!
Pussåkram

Dag 16- Min första kyss

Min första kyss var en regnig dag i början av juni 2004 tror jag att det var minsann..!
Den var av min första pojkvän jag hade! haha..är det bra eller dåligt att komma ihåg sin första kyss så väl? hihi

----------------------------------

Idag har vi varit på Ultraljud igen då dom inte hittade urinblåsan förra gången, var bara det att dom hade glömt att boka in oss förra gången, eller alltså trycka på spara-knappen, men som tur var så fick vi komma in ändå och göra undersökningen.
Och hon kollade väldigt noga på allting, och tillslut så hittade hon den lilla urinblåsan, och hon tittade även på läpparna då hon inte kunde se dom förra gången för Pyret bara ville ligga med ansiktet neråt, (läpparna är inget dom tar tillbak en för att kolla på, men eftersom vi ändå skulle tillbaka så kollade dom det nu oxå)
Så det var skönt att den fanns där!
Vi fick dock inte med oss några nya bilder hem :( menmen, det är inte hela världen!

När jag kom hem så gick jag och la mig och sov/vilade ett bra tag, sen har jag suttit vid tv:n..och ska snart inta soffläge igen, har lite feber och näsan rinner som aldrig förr och jag nyser precis hela tiden...
Men halsen/luftvägarna känns lite bättre nu som tur är!

Vet att jag behöver äta med, om inte för min skull så för bebisens skull, men smaksinnet är ju som sagt helt borta så det är ju inte gott, känns bara otroligt meningslöst att ställa sig och laga mat när det inte smakar nått!
Nehe..mat och vila och dricka va det ja!

Ha det fint!
Pussåkram

RSS 2.0