När Meja kom till världen

Här kommer en liten sammanfattning hur det gick till när världens finaste prinsessa kom till världen!
Fredagen då BF var kom och gick, på lördagen den 25 juni så kände jag absolut ingenting och tänkte mest hela dagen att nee det kommer inte komma igång idag heller.
Men efter att ha vilat och ätit lite vid ca 16.45 så känns det konstigt i trosorna, nästan som när man får mens när det kommer ut en klump blod..förlåt för äckeldetaljer ;) men det var inte blod och det fortsatte att sippra, så då tänkte jag att det måste ha vart fostervatten. Jag ringde in till förlossningen och de bad mig avvakta en timme och sen ringa igen.

Klockan 18.08 så ringer jag in igen, och det har inte kommit så mycket mer vatten så jag börjar tro att det var slemproppen som gick, men de ville ändå att jag skulle komma in för en koll. Så en timme senare ungefär så kommr vi in till förlossningen då det körs en ctg och allt såg bra ut och den visade även att jag hade en sammandragning vilket jag inte ens kände av. Sen skulle hon kolla om det var vattenavgång med sterila instrument, och när jag hoppas upp på britsen så kommer det jättemycket vatten, så var ju inte längre någon tvekan om att det var fostervatten.
Men jag fick ändå åka hem eftersom jag inte hade några sammandragningar/värkar ännu.

Så sagt och gjort så åkte vi hem efter att ha mellanlandat på maxi för lite godisinköp. Vi käkade lite och gick och la oss tidigt för tänkte ifall om att det händer något så kan det ju vara bra att få lite sömn men hinner inte mer än att gå och lägga mig vid 22 innan jag får min första sammandragning, men tog ca 1 timme till nästa kom, och vid midnatt så började dom komma med 10 minuters mellanrum så vid halv två så ringde vi in till förlossningen och vi fick åka in.

Vid ca 02.30 så blev jag inskriven, då det kördes en ny ctg-kurva och det visade sig att jag hade sammandragningar var 10:e minut och ibland någon tätare, så vi fick ett förlossningsrum och jag fick en morfinspruta så att jag skulle kunna sova, vilket jag inte gjorde.
Vid ca 07 så börjar värkarna bli riktigt jobbiga och efter att ha varit uppe på toa så är jag nära på att svimma och mår inte alls bra, och då körs en ny ctg-kurva och cirkusen börjar dra igång på riktigt.
Värkarna kommer men de tycker inte att de är tillräckligt starka, så jag får värkstimulerande dropp och då händer det mycket med värkarna på en gång.
Dagen knallar på och jag får ondare och ondare men det händer inte så mycket ändå, jag har verkligen ingen tidsuppfattning på hela dagen!
Testar akupunktur vilket inte hjälper ett smack, förutom att jag typ får ont i armarna av det, så var nog inget bra för mig. Lustgasen prövar jag och den hjälper mycket i början, i slutet hjälpte inte lustgasen i sig så mycket men den hjälpte mig att kontrollera min andning.
Jag ber om epidural och narkosläkaren kommer, men misslyckas totalt, efter 3-4 försök så ger han upp med motivering att det är för trångt mellan mina koter, jag blir grymt ledsen och besviken!
Strax efter det kommer en ny barnmorksa in, och det visar sig att det är Sofia som jag hade första gångerna på inskrivning och hälsosamtalet, och det var som att självaste gud kommer in, alltså det var så skönt att se henne så det finns inte ord för det. Och hon stannar hos mig i princip hela tiden, men allt blir bara jobbigare och jobbigare. Och klockan 16.45 är det dags att börja krysta, och gud så ont det gjorde! Efter 30 minuter, alltså klockan 17.15 så säger det plopp så är hon ute och jag får upp ett kladdigt litet knyte på mitt bröst, och lyckan är så total så det finns inte, DET var en sjuk upplevelse i sig, jag bröt ihop totalt och bara grät och skrattade och visste intte riktigt vart jag skulle ta vägen med alla känslor.
Micke klipper navelsträngen som jag aldrig trodde att han skulle göra, och det var  så underbart att han ändå gjorde det trots att han varit livrädd för det!
Hon tar bröstet nästan med en gång, duktiga lillskrutta!

Efte en stund så är jag uppe på toa och duschar av mig lite snabbt sedan sätter jag mig med min fina tjej i famnen och ammar lite och vi får in våran grattisbricka med smörgåsar och dryck, vilket smakar sådär då jag är alldeles för skakig för att äta!
Vid 21-tiden så får vi åka upp till bb-avdelningen där jag försöker få i mig lite till att äta och ammar lillskruttan och bara är. Micke får tyvärr inte stanna vilket jag tyckte var grymt jobbigt, men det gick bra ändå!

Oj, det blev visst inte en sådan kort sammanfattning, men det var ju trots allt en rätt lång förlossning.
tog 24,5 timmar från det att vattnet gick tills det att hon var ute, våran alldeles egna prinsessa Meja.
Jag är så lycklig och så stolt.
Jag är otroligt tacksam för att Micke var där med mig hela tiden, det var honom jag lyssnade på under hela förlossningen, det var han som puschade på mig under krystarbetet och det var han som var vid min sida när Meja kom upp på bröstet och har varit vid min sida hela tiden, och att se dom två tillsammans gör mig så rörd, det är det finaste som finns!

26 juni 2011 klockan 17.15 så föddes Meja och vägde 4250 gram och var 52 cm lång!
Jag älskar min familj!


Ps, ni som längtar efter bilder, det kommer. vi känner att det inte riktigt är prio ett just nu, vi har fullt upp med att lära känna den nya familjemedlemmen.

BF

Idag är det dagen D, men ingen bebis i sikte, 12 timmar kvar på denna dag..
Men nee, det kommer nog inte bli någon midsommarbebis :(
Är så besviken, även fast man vet att det bara är 5% som föder på Bf så blir man ändå ledsen..
Nu har man gått och väntat och längtat och sett fram emot nått i 9 månader, så händer det ingenting.
Jag känner mig som ett barn som har längtat efter sin födelsedag eller julafton, och så får man inget paket..usch..!

Så senare idag får det bli att åka hem till mamma å pappa för lite mat å sådär.
Måste handla innan dess, vet inte om jag ska orka ta mig till maxi eller om jag bara ska springa in här på ica..:/
Så är det..

Ha en trevlig midsommar!
Pussåkram

Gissa bebisen del 2

Här är hittills några gissningar:

Maria Lindén: 23 juni, tjej, 51 cm,  4100 gram

Malin Krantz: 25 juni, tjej, 3750 g, 51 cm

Emma Dahlengård: 26 juni, pojk, 52 cm, 3125 g

Beatrice Bäckstrand: ‎27 juni, en flicka på 3220 gram och 51 cm

Ida Bousset: 27 juni, pojk, 3500 gram 51 cm

Matilda Strömblad: 27 juni, pojke, 4200 gram, 53 cm

Emeli Halavac: 29 juni, pojke, 4200 gram, 53 cm

Jennie Andersson: 29 juni, tjej, 3900 g, 52 cm

Maria ? : 1 juli, pojke, 4090 g, 51-52 cm

Maria L, det ser mörkt ut för dig, om det inte händer nått väääldigt snart, haha!
Men fortsätt att gissa, det är roligt och se vad ni tror för nått :)

Nu ska jag se om jag kan få igång denna förlossning genom att ställa mig och baka lite..
tänkte att jag skulle försöka fylla upp frysen med lite muffins och grejer :)
Ha det fint!
Pussåkram


Gissa bebisen!

Ja nu när man är på sluttampen så kan man väl ha nått att roa sig med.
Så jag tänkte att vi kör en gissa bebisen tävling, där priset är äran och kanske en dejt med oss ;)
Så det jag vill att ni gör är att skriva:
Födelsedatum
Vikt
Längd
Kön

Bf är ju som sagt den 24 juni..:)


Bild från i måndags då jag var i vecka 39+2.

Gissa på nu, det är ju en kul grej liksom :)
Pussåkram

2 dagar kvar

Nu är det bara två dagar kvar, och fortfarande inga tecken på att det skulle vara på gång.
Natten har varit hemsk med minimal sömn och maximal halsbränna trots flera tabletter...suck..!

Igår så hade jag och syster en mysdag, var runt i flera olika affärer, var på kaffe och kackel och fikade och lite sådär. Få vi göra om någon gång ;)
Idag händer det nog inte mycket, vi ska åka och hämta vår nya diskmaskin och sen tror jag inte att det är något mer, kanske kolla på lite tapeter och sånt där, även fast jag kanske borde vara hemma och ta det lugnt idag..

Gaaaah vill bara att Pyret ska komma nu, är sjuk av längtan ju!
Ha det fint!
Pussåkram

4 dagar till midsommarafton

Vad ska ni alla göra på midsommarafton?
Jag har ingen aning om vad vi ska göra, kan ju inte precis planera så mycket. Men har det inte kommit någon bebis eller om jag inte föder på midsommar vilket jag är beräknat till så blir det kanske att åka hem till mamma och pappa bara och mysa och äta lite, planerna är stora i år ;) haha..
Inga tecken än på att det är igång..:(
Håll era tummar, be till gudarna eller gör vad ni vill, för att Pyret ska komma ut nu :) Tack!

Idag ska Sara L komma till mig en sväng, mysigt :)
Sen vet jag inte vad som händer resten av dagen. Nu har jag precis ätit lite frukost och ska väl ta och duscha å sådär så man blir lite fräsch :P

Nehe, ha det fint :)
Pussåkram

The final countdown!

Jäpp, sista veckan är här, går in i vecka 40 idag, 39+0, jösses!
Snart har 9 månader med Pyret i magen gått, kommer nog kännas rätt sjukt när Pyret är ute ändå..men som jag längtar, kom ut nu! Men nej, inga tecken än!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, min man är på sortergården och på media markt, ha inte pratat med honom om resten av dagen än, så vi få se vad som händer minsann!
Det var allt för idag!
Ha de gött!
Pussåkram

Vecka 38+6

Idag är det en vecka kvar till Bf, en liten fjuttig vecka..eller kanske 3 veckor om inte Pyret vill komma ut..haha, hoppas jag verkligen att den vill göra, snart! Men inga tecken än..
Inatt har både jag och hjärtat sovit som krattor..han fick för sig att det var förlossning på gång och kunde inte somna, dock hade jag inte sagt någonting om att jag trodde det, varför skulle jag göra det när det inte finns några tecken liksom, så jag vet inte vad han fick det ifrån, men hoppas han har rätt, det kanske är nått på gång snart iaf ;) hihi..

Igår så var jag en sväng på a6, köpte mig ett par shorts, var visserligen mammashorts men va tusingen, kommer nog ha användning av dom hela sommaren så..hittade mig även ett par leggings tillslut..har ju vart slut i min strl hur länge som helst, men nu så, nu kan jag bli snygg igen, haha!
Efter a6 så åkte jag ner till staden och träffade Syster och Joakim., de följde med mig när jag åt glass på piren, mys! Sedan gick vi och strosade lite på stan.
På kvällen så kom pappa förbi, så vi grillade och så åt vi jordgubbar med grädde till efterätt, mums! Har lite jordgubbar kvar, så hade tänkt att göra en kladdkaka, men hade ingen kakao och orkar inte gå och köpa det heller så :P

Idag har jag inte gjort så mycket, dammsög nedervåningen och sen va jag rätt död, har ansökt om föräldrapenningen med nu så det är gjort.
Har äitit lite lunch och nu väntar jag på att mitt hjärta ska komma hem, han slutar nog vid 16..beror på när sista barnet går hem, så hoppas att det går hem snart så han kan komma hem till mig :) Få kanske bli en tupplur då om han inte har planerat nått annat! :)

Helg igen nu då..skumt så fort tiden går..!
Ha det fint!
Pussåkram

Barnmorskebesök

Allting gick bra hos barnmorskan :)
Blodtrycket var bra 110/70
Fosterljuden låg på 132
Och sf-måttet var 38.

Nu hoppas jag att det inte blir fler besök där innan Pyret har kommit, har en tid den 29 juni, fem dagar efter Bf, men hoppas att jag inte behöver utnyttja den tiden!
Efter bm så åkte vi till maxi och handlade lite, sen hem och båda två somnade ett tag, skönt!
Nu är jag ensam hemma då Micke är och åker båt med jobbet :(
Tråkigt att vara själv ju..kan ingen komma hit med någon god mat och godis till mig? hihi..:)

Har ingenting att göra, inte innan klockan 21 då det är Livet på BB på tv, får man inte missa!
Nehe..ha det så bra :)
Pussåkram

Iväg till BM

Japp, nu ska jag åka till barnmorskan på vanlig kontroll, väntar bara på att min älskade ska komma hem så vi kan åka :)
Idag har jag inte gjort så mycket, tvättat en maskin tvätt har jag visserligen vart duktig och gjort och kört diskmaskinen men inte orkat plocka ut den än..vilket jag kommer att ångra sen när jag kommer hem, haha..varför gör man alltid så?

Annars är allt bra här, lite nervös inför kontrollen..som alltid!
Men ska nog gå bra minsann, har det inte vart något hittills så ska det väl förhoppningsvis inte vara det nu heller!
Gör en uppdatering sen :)

Ha de gött!
Pussåkram

Vecka 38+3

Här går tiden undan, idag är det 10 dagar kvar till BF, det betyder att imon är det 9 dagar = Ensiffrigt!
Det är lite sjukt faktiskt, fast eftersom jag börjar tro mer och mer att Pyret vill stanna där inne för alltid, så kommer jag väl gå över tiden, så är väl tvåsiffrigt iaf innan Pyret kommer ut ;)
Älskade lilla Pyret, vi längtar efter dig nu, din säng är bäddad och allt är färdigt, bara du som fattas <3

Annars knallar det på här, sitter vid datan i datarummet, så ja det är färdigt :) Skönt..
Ska vi bara inreda det lite snyggt med :)
Idag funderar jag på att åka in till stan en sväng, behöver lite nya leggings och någonting att ta på mig :O
Ingenting sitter verken snyggt eller skönt längre och det är något jobbigt faktiskt!

Så om man skulle ta och hoppa in i duschen nu då!
Ha det fint alla!
Pussåkram

Sjung om studentens lyckliga dar

Ja idag är det studenten, och vilket tråkigt väder dom får, stackare!
4 år sedan en annan tog studenten, helt sjukt så fort tiden går, och då var det underbart fint väder, man var genomsvett vid den här tiden på dygnet kan ja ju säga!;)

Det har hänt en hel del dom senaste åren, och det är först nu som jag verkligen inser att livet börjar bli riktigt bra, jag har världens bästa pojkvän/sambo/fästman och blivande pappa till VÅRT BARN! Som är beräknad att titta ut om TVÅ VECKOR! Det är ju faktiskt ingenting egentligen men känns ändå som en evighet.
Vi har ett hus som jag trivs så otroligt bra i, vi har världens finaste och knäppaste hund.
Och jag har en familj som jag vet alltid finns där för mig.
Jag har vänner som tycker om mig för den jag är, även om jag träffar dom alldeles för sällan och saknar dom så otroligt mycket, men det är smällar man få ta ibland antar jag...!
Men jo, mitt liv är bra:)

Idag ska jag iväg på studentfirande för min kusin, ska inte vara med på utspringet utan bara på mottagningen hemma hos dom sen, känner att jag inte riktigt orkar att stå upp med denna kroppen, konstigt va?
Nehe, om man skulle försöka ta tag i dagen, känns inte så lockande att fixa iordning sig när det är sådant här väder..men man få väl försöka iaf, inte så lätt att fixa denna valrosskroppen längre..!

Ha det fint!
Pussåkram

Vecka 37+5

Dagen idag har gått den med, och det är redan kväll..!
Idag har jag och syster varit på a6 på presentjakt till mammsen, och vi lyckades hitta presenter, tillslut!
Blev lite ljus och ljuslyktor att ha på altanen och även ett snackbord som man sätter fast på baden-baden stolen, så hoppas att det duger för henne, är inte lätt att köpa till sina föräldrar tycker jag allt!
Va på jakt efter någonting att ta på mig, sen magen började sjunka så har jag ingenting att ta på mig, har en kjol och ett par slitna jeans ungefär, och det är ju inte så roligt. Men fanns ingenting, har inte lust att läggahur mycket pengar som helst på gravidkläder nu när det inte är så långt kvar, även om man kan använda det ett bratag efteråt med, men fanns verkligen inget kul..! Allt är i sådana konstiga färger och mönster just nu, och det passar inte riktigt mig..!

Efter a6 trippen så åkte vi hem till syster och bara tog det lugnt, vi åt bland annat svenska jordgubbar med grädde, MUMS!
Nu ikväll är det lugnt här hemma, älsklingen skruvar lister..jag får plåstra om honom för 6430670376093 gången under denna renoveringstid, denna gången var det en skruv han trampade på..!
Man kan tro att jag redan har ett barn som behöver plåster var och varannan dag, haha!
Älska dig hjärrrrrtat!

Nehe, det var allt för idag, ska kanske ta och slå in lite paket så det är gjort.
Ha det fint!
Pussåkram

Vecka 37+4

37+4

37+4

2,5 vecka kvar..eller kanske typ sådär 4 veckor kvar, beroende på hur länge Pyret vill stanna där inne.
Och ja jag är stor eftersom jag är höggravid och ja det är sinnessjukt tungt just nu!
Är som en zombie mest hela tiden och vetskapen om att det kommer att dröja många många månader till innan jag får sova ordentligt, den är inte rolig!

Snart ska jag iväg med Anna, Maria och Alma, Maria ska på tygjakt till en klänning och sen ska vi fika/luncha någonstans och mysa eftersom Anna fyller år idag, grattis vännen! :)
Nu ska jag hänga upp tvätt och fixa mig det sista innan Maria kommer :)

Ha det fint!
Pussåkram

Bullbak

Det blev bullbak innan, 53 stycken bullar blev det, duktigt av mig, men var totalt genomsvett efteråt, eller det var jag redan innan med så, haha!
Nu håller grabbarna på för fullt med golvet, kommit halvvägs och hållt på typ i en timme, och det kommer att bli så snyggt!
Längtar tills vi fått upp databordet och bokhyllan med så man får se slutresultatet! :)

Nehe, det var allt för nu!
Ha det fint!
Pussåkram

Vecka 37+3

Inga tecken än på att bebis vill komma ut, KOM UT PYRET MAMMA LÄNGTAR EFTER DIG!!
Är svettig som en gris fast jag precis kom ut ur duschen, ge mig åska och regn typ så kanske det blir lite svalare och behagligare!
I helgen har min älskade man renoverat, renoverat och renoverat, jag har hjälpt till ytterst lite, blev mest bara fel och konstigt när jag försökte hjälpa till, så tror jag ska hålla mig undan från det där, tur att min babe är så duktig som fixar det dära, och ikväll ska han och Axel lägga golvet och sen är datarummet färdigt, eller ja, måste ju skruva ihop alla grejer som ska in dit med, vilket påminner mig om att vi måste köpa en ny datastol!
Älskar dig min finaste älskling, tack för att du är bäst!

Idag ska jag göra ingenting, är sugen på att baka bullar..hur jag nu kan vara det när jag redan är genomsvett har jag ingen aning om, och då måste jag dessutom gå och handla lite grejer först, och orkar jag det är ju frågan?
Någon lunch kanske man ska försöka att tänka ut med..hmm..
undra hur vädret blir ikväll, pratade om att grilla ikväll med grabbarna så de får i sig lite mat när de ska va duktiga, men vi få väl se..kanske får laga någon mat  inomhus istället, känns mindre lockande..haha!

Nehe, baka eller inte baka? det är frågan..!
Ha det fint!
Pussåkram

Vecka 37+0

Är vi idag, alltså går vi in i vecka 38 nu, helt sjukt!
Hoppas att bebis vill komma ut snart, vill ha min bebis på magen istället för i magen!
Idag har vi börjat tapetsera, hela två vårder..inte lätt det där minsann, svårt som fan faktiskt, haha!
Men tycker att vi har varit duktiga ändå, och tror att det kan bli riktigt bra faktiskt..för er som inte vet så är det datarummet som vi håller på att fixa iordning, min man var så duktig och målade taket i förrgår och slipade och spacklade väggar igår och idag har vi då börjat med tapeterna, och sen blir det även nytt golv med!

Annars så är allt bra, lugnt på bebisfronten som sagt, men är ju iaf inne i rätt månad nu;)
Dagarna går hyffsat..värmen tar knäcken på mig typ..menmen, sånt man få ta antar jag!
Nehe, om man skulle va duktig och gå å lägga sig snart kanske?

Pussåkram

Vecka 36+4


Tjockis magen idag =)
Vart hos BM idag och allt såg bra ut, tillväxtkurvan hade planat ut, så kanske inte blir en sååå stor bebis ändå..
haha..
har även lunchat med mamma å pappa på Jensens idag, så gott!
Dom åker till Kreta imon bitti, lite avundsjuk är jag minsann!
Ikväll har jag och älsklingen grillat, och nu ska vi inviga badkaret, är på tiden nu när vi bott här i 3,5 veckor, haha!
Ett par i min föräldragrupp blev föräldrar igår, min gamla jobbarkompis blev pappa idag, en annan ligger inne och väntar på att värkarna ska starta då vattnet gick natten tills igår, JAG VILL OXÅ!!

Nehe, ha det så bra :)
Pussåkram

RSS 2.0