Dag 15- Mina drömmar

Vad drömmer jag om, just nu drömmer jag bara om sommaren, om huset och bebis!
Kan det inte bli sommar snart??
Annars drömmer jag om att allt kommer att lösa sig ekonomiskt, och att jag och Micke och bebisen kommer att ha det underbart i huset och framtiden kommer att bli underbar.
Jag drömmer om att jag ska komma på vad jag vill göra efter min mammaledighet, för just nu har jag ingen aning!
Så mest kortsiktiga drömmar här minsann!

--------------------------------------------------------

Annars är det inte så bra med mig, ha gått och blivit förkyld och hals/luftvägar är svullna, inget kul alls!
Började i lördags, och under dagen så har näsan börjat rinna mer och mer..suck!
Har ingen smak kvar, inte ens hostmedicinen som är rätt stark i smaken kändes inte det minsta..
Så tråkigt att äta då, så kunde inte njuta så mycket av min älsklings hemmagjorda pizza idag på grund av att den inte smakade nått, och i lördags när vi åt den så kunde jag inte njuta av den för det var så otroligt jobbigt att äta den..hmm..så typiskt!

I lördags så var jag i Ullared och shoppade loss, hittade typ nada till mig själv.
Men blev en jädra massa grejer till bebisen, så kul :) Kändes helt overkligt att köpa allt det, men mysigt!
Känns lite mer verkligt! Imon ska vi på ultraljud igen, så hoppas att bebisen är ordentligt kissenödig imon, och jag hoppas att den vill visa upp sig..haha jag är såå nyfiken av mig!
Nu är jag i vecka 19+2, alltså i vecka 20 =) Äntligen! Så på lördag så har vi gjort halva tiden, så hoppas resten av tiden går väldigt fort fram!

Familjeliv. se skriver detta om vecka 20: 

Vecka 20: 29 jan - 4 feb 2011

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Nehe, inta soffan och viloläge igen tror jag allt!
Är dock sugen på glass, men orkar inte gå till affären och köpa det...tror jag..!
Någon som vill komma hit med det till mig?

Ha det fint!
Pussåkram


Vecka 19

Från familjeliv.se:

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Dag 14- Det här hade jag på mig idag

Idag har jag på mig: Mammajeans, svart långt linne och hade en tjocktröja på mig innan, men blev varm så tog av mig den, mycket intressant va??

---------------------------

Och nu över till annat och det blir ett långt inlägg!
Idag har vi varit på rutin ultraljud, och datumet den 24 juni står kvar!
Pyret har växt precis så som det ska, det var en bra mängd fostervatten, moderkakan låg i framvägg, hon sa nog aldrig hur lång pyret är men väger ca 200 gram! En marabou chokladkaka, haha! Konstigt att det var det första jag tänkte på när hon sa va Pyret väger, haha!Flört
Pyret ville bara ligga och visa ryggen och rumpan, haha taskigt! Jag som hade hoppats på att man kanske kunde få en skymt om vad det var för nått ,och ville se ansiktet med ju.
Jag tyckte det var lättare att hänga med och se på förra ultraljudet, kanske var för att den va lite mindre och man inte behövde flytta runt ultraljudsapparaten..vem vet!

Grejen var dock den att pyret inte ville visa sin urinblåsa Obestämd Och den vill dom visst se för att man ska bli "godkänd" eller vad man ska säga, så måste tillbaka igen på tisdag och hoppas då på att den syns och kanske att vi kan få lite finare bilder med, en bild där pyret inte ligger med ryggen uppåt!

Var orolig och ledsen efter ultraljudet så köpte fika och åkte hem till mamma, började storgråta det första jag gjorde, så det var skönt att ha mamma i närheten!
Har pratat med min BM och hon ringde upp till ultraljudsmottagningen och hon sa att jag inte behövde oroa mig, att det förmodligen är så att Pyret bara precis kissade så man inte kunde se den, och att det inte skulle finnas någon urinblåsa alls var högst omöjligt, hon hade nog aldrig vart med om det..så då kändes det lite lättare, men ändå!
Tänk så ska just mitt Pyret inte ha någon urinblåsa, vad gör man då? Kan man operera eller kan inte Pyret överleva då?
Usch ja, men det var ändå skönt att se att Pyret mådde bra, låg där och sprattlade och hjärtat slog på som bara den! Så på tisdag hoppas jag på lite bättre resultat..mammas älskling, skräm mig inte så Hjärta 
Tur att det inte är så många dagar kvar!

Innan jag åkte till mamma och efter ultraljudet var jag även hos mormor en liten sväng som ligger inne på sjukhuset, haft dåligt samvete att jag inte varit och hälsat på henne än så! Men hon var rätt så pigg, älskade mormor!

Nehe, kanske skulle ta och göra lite mat om en stund, får nog bli lite pannkakor eller nått..!
Ha det fint!
Pussåkram

Dag 13- Min vecka

Denna vecka hoppas jag på ska bli en väldigt bra vecka, den har börjat rätt bra iaf :)

Måndag- Jag och Fien åkte hem till Maria och Pierre för att träffa världens sötaste Alma som fyller hela 3 veckor på torsdag! hihi..Det var så otroligt kul att få träffa dom, Alma har så mycket hår på huvudet så det är sjukt, haha men hon passar i det, den bestämda lilla damen! Vi satt och pratade, skrattade och gosade och fikade i flera timmar! Helt underbart med en sådan dag tillsammans med er!
Efter det långa besöket där så åkte jag och Fien till ciki mama- stavas? och käkade, mums vad gott det var, vet inte när jag käkade där senast!


Jag och Alma satt och gosade hur länge som helst, underbart! Längtar ännu mer tills pyret kommer ut nu!

Tisdag- Idag har det inte hänt så mycket hittills, har inte sovit så bra inatt då min rygg gör ont som fan, så jobbigt!
Har typ vaknat och känns som man ska börja lipa..men skickat iväg ett mail (mina vårdkontakter is the shit) till min barnmorska och se om det finns någon hjälp att få, inte kul att redan ha ont i ryggen och det är mer än hälften kvar!
I eftermiddag ska jag jobba 15-19, låt dagen gå fort!
Idag firar även jag och älsklingen 15-månadersdag och 5 månader som förlovade, grattis till oss! Vem hade trott detta för ett år sen? Inte jag iaf!

Nyförlovade den 25 augusti 2010 på Korfu =) Vilken underbar dag!

Onsdag- Jobb mellan 14.30-19, annars står det inget på schemat.

Torsdag- Då ska vi äntligen på ultraljud igen =) Som jag har längtat efter detta, men är nervös som tusan, även om man förmodligen har känt av små rörelser där inne..men är ändå rädd att det inte är som det ska..:/ jobbigt är det.
Och på eftermiddagen så ska jag jobba 15-19.

Pyret vecka 11+5, på torsdag är det 7 veckor sen, ska bli kul att se hur mycket den har växt, och förhoppningsvis kanske vi kan få reda på vad det är för nått om vi får en snäll person som gör undersökningen =)

Fredag, lördag och söndag- Inget bestämt hittills, så om ni vill ses så blir jag glad! =)
------------------------------------

Det var min vecka det..
annars finns det väl inte så mycket att skriva idag!
Ska väl värma till mig lite mat snart, har lite tacos över sen i söndags så får bli att äta lite sånt minsann!
Sen jobb i eftermiddag som sagt..känner inte för det så mycket då det inte händer så överdrivet mycket på jobbet just nu, men man få tänka på att det inte är så många timmar och det blir ju iaf lite pengar!

Ha en underbar dag!
Pussåkram

Dag 12- I min handväska

Jag är en sådan där tjej som aldrig använder handväska, enda gången jag använder väska är när jag ska jobba, och då är det en matlåda, glasögon, kalender och eventuellt mina tofflor som ligger där i.
Det kan hända på sommaren när man har klänning/kjol utan fickor som jag kan ha väska, och då ligger det kortetui, mobil och eventuellt kamera där i.

-------------------------------

Nu har jag gått in i vecka 18, redan! Vecka 17+1 med andra ord.
"Bara" 159 dagar kvar till beräknad förlossning nu, 159 dagar kvar tills det är midsommarafton ;)
Jag mår bra tycker jag minsann, har lite molnande värk och det hugger lite i magen emellanåt, men det är väl allt som ska flytta på sig och som växer och sådär, så jag ser den värken som något positivt.
Känns även som jag börjar samla på mig vätska i benen, för dom kan kännas väldigt stumma emellanåt när man går och står upp å sådär. Men jag vet inte, jag går ju inte upp något i vikt, men det kanske kommer, när man minst anar det ;)
Annars händer inte så mycket i mitt lilla liv just nu, veckan som kommer jobbar jag måndag-lördag, man får tänka på pengarna så går det bra minsann!
Såhär skriver familjeliv.se om denna veckan:

Vecka 18: 15 jan - 21 jan 2011

 

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Ha det fint!
Pussåkram


Vecka 16+5 = vecka 17

Veckorna går så fort fram, men ändå så sakta, hur kan det vara så?
Såhär står det om vecka 17 på familjeliv.se:

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


Tjockis är jag! =)
Men jag älskar den runda magen som verkligen börjar komma fram!


Nu har jag haft en toppendag med Fien <3
Varit på a6, köpte mig en lite längre skjorta/blus på H&M:s mammaavdelning för 100 kronor, tyckte jag var ett bra pris =)
Vi käkade och fikade, och sedan var vi och storhandlade, så jag har fått det gjort idag trots allt.
Nu ska jag göra lite varma fyllda baugetter, mums!

Ha det fint!
Pussåkram


Dag 11- Mina syskon

Nu har jag ju bara ett syskon, min storasyster Sara.
Sara är 3 år äldre än mig, och vi är väl som många syskon, när vi var mindre så kom vi inte alls överrens, och hade mycket gräl med varandra, syskonkärlek ;) haha.
Men nu på de senare åren och speciellt det senaste året så har vi kommit varandra närmare, och det tycker jag är jättekul! Men det är klart att det kan komma perioder fortfarande som vi inte är så bra kompisar, men vi kan lösa det fort nu mera.
Vi är rätt så olika som personer, Sara är mycket mer framåt och pratglad och social än vad jag är, jag är precis tvärtom, jag har väldigt svårt för att prata med folk men det har inte Sara.
Sen är vi lika på många sätt med då vi är blonda till sättet, haha! Har ganska lik humor och kan tycka och tänka väldigt lika om många saker!
I love you sis!


----------------------------

Idag är det torsdag..igen ja..
har inga planer för dagen, men jag vill göra någonting..hmm! Vad svårt livet  ska vara!
Micke jobbar länge idag, till klockan 18..trååkigt! Skulle behöva åka och veckohandla, redan en vecka sen vi veckohandlade..hur fort går inte tiden då? men det är inte så lätt att handla utan bil..!
Annars är det rätt bra med mig, jobbade måndag och igår på goa Brahegatan, och ska dit imon igen och även två dagar nästa vecka! jobbajobba- me like!
Igår träffade jag även Sandra som jag inte träffat på länge, så blev en lååång fika på Claras, mums!

Vi var ju i göteborg i helgen, hur mysigt som helst!
Vi gjorde egentligen ingenting, men det var så himla skönt, att inte behöva bry sig om någonting!
På lördagen var vi i partille och köpte barnvagn, tidigt kan tyckas men vi gjorde ett kap så det tycker inte jag =)
Dom vi köpte vagnen av hade en 10 veckors golden retriver valp, och jag blev såå kär! Gudans vad söt den var, jag ville ta med den hem, men det fick jag inte :( hihi..
Efter barnvagnsköp så gick vi på ett köpcenter i partille, och sen åkte vi till hotellet- Spar hotell gårda, ligger lite utanför stan (5 minuter med buss eller spårvagn in till stan) och det var ett bra hotell tycker jag allt!
På kvällen åkte vi in till stan och käkade på Ching palace, göteborgs bästa kinarestaurang!
Och sen köpte vi med oss choklad hem till hotellet igen!
På söndagen så var vi en sväng på Nordstan, Micke köpte sig ett par jeans, och jag hittade ingenting.
Jag hade hoppats att utbudet på mammkläder skulle va lite bättre där, men nej det var lika lite där som här, tråkigt! Och sen åt vi god pasta på en restaurang som jag inte kommer på namnet på, det är ett liiitet ställe som ligger vid saluhallen som vi hittade av en slump när vi var i Göteborg i somras. så det kan jag rekomendera, synd att jag inte kommer ihåg namnet bara! haha.

Nehe, nu ska jag ta tag i dagen kanske.
Inte för att den har så mycket att erbjuda!
Ha det fint!
Pussåkram

Dag 10- Det här hade jag på mig idag

Idag hade/har jag på mig: mammabyxor från H&M, det är inte så snyggt med den där mudden men det är faktiskt riktigt skönt vilket jag aldrig kunde tro. En vit top med något tryck på, och en gosig stickad lång tröja!
Intresseklubben antecknar va?

----------------

Idag har vi Mini på besök, det är alltså Rockys syster..Mickes föräldrar har henne, de skulle åka och handla så tog med henne hit så hundarna fick busa av sig lite, så mysigt med två hundar!
Annars har det inte hänt så mycket idag minsann..varit väldigt lugnt och dagarna har gått väldigt fort!
Imon åker jag och älsklingen till Göteborg över en natt, skönt att komma iväg lite, behövs kan jag säga.
Så då ska vi lämna Rocky hos mina föräldrar, hoppas att det går bra..han är ju inte så pålitlig när man är ute med honom, haha! Min lilla sötboll!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag..tror jag ska gå och äta lite chokladpudding!
Ha det fint!
Pussåkram

Världens sötaste Mini

Världens sötaste Rocky

Dag 9- Min tro

Det här med att tro ja, det är inte lätt!
Min tro är att det finns en högre makt, men inte någon gud eller liknande, men jag kan heller inte beskriva vad jag tror det är för slags makt, men någonting finns det, kanske änglar och djävular? Vem vet..
Jag tror inte jag säger nått mer om det!

----------------------------------------

Längesen jag skrev nått här nu, var ju liksom förra året..hihi!
Nyårsafton var lugn och mysig, mamma och pappa var här och vi åt tre-rätters.
Jag var trött redan vid 23 men kom inte i säng förrens vid 02.30 då min kära man fick för sig att vi skulle slänga ut julgranen mitt i natten, och så skulle Rocky gå ut på promenad å sådär, haha!
Hade ju lite fyrverkeriterapi med Rocky eftersom han är så rädd, men den funkade inte alls, så han va rädd i flera dagar, det jobbiga är att dom fortfarande skjuter emellanåt och då blir han ju rädd igen.
Kan folk hålla sig till nyårsafton med dom där jäkla smällarna och raketerna, för djurens skull!?

Annars mår jag bra, magen växer och växer, vart ska detta sluta?
Är i vecka 15+5 nu, alltså i vecka 16, förstår inte hur snabbt det går, redan gått 4 veckor sen vi var på ultraljudet och fick se den lilla knodden där inne, åh så underbart!
I vecka 16 händer det här enligt familjeliv.se:

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


 
Pyret i vecka 11+5, alltså för 4 veckor sedan!

Börar bli en redigt stor plutt nu!
På tal om bebisar så födde Maria en dotter idag, en Alma med massamassa hår, så underbart söt, fick mms på henne!
Grattis och all lycka till till er!

Pussåkram

RSS 2.0